ערן כץ

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ערן כץ

ערן כץ (נולד ב-18 במאי 1965) הוא שיאן גינס בזיכרון, סופר ישראלי, מנחה ועורך סדנאות בתחום פיתוח הזיכרון והאינטליגנציה; חבר ההנהלה העולמית של הארגון IBREA ‏(International Brain Education Association) - ארגון קוריאני שמטרתו לעזור לתלמידים לפתח יכולות חשיבה, זיכרון ויכולות שכליות הקשורות למוח.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

כץ נולד וגדל בחיפה, הוריו עבדו ברפא"ל. כץ היה תלמיד בינוני. בנעוריו הוא קרא את ספריו של הארי לוריין, מומחה אמריקאי בתחום שיפור הזיכרון, שממנו הושפע. כץ עבר את בחינות הבגרות בהצלחה, והקדיש את עיתותיו הפנויות לטיפוח מיומנויות שישחיזו את זיכרונו. בחלוף השנים הפכו מיומנויות אלה למשלח ידו.

את שירותו הצבאי עשה בנח"ל. בעל תואר ראשון במדע המדינה ולימודים ספרדיים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר שני במנהל אדמיניסטרטיבי מתקדם מבית הספר של השוק האירופי המשותף הנמצא בברוז' שבבלגיה. בעת היותו סטודנט באוניברסיטה העברית היה עורך משנה של "פי האתון", עיתון אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה.

במהדורת 1998 נכנס לספר השיאים הישראלי של גינס לאחר שזכר מספר בן חמש מאות ספרות שהוקרא לו פעם אחת בלבד והקריא אותו מן ההתחלה לסוף ומן הסוף להתחלה, עם ארבע טעויות בלבד. כשיאן גינס בתרגילי זיכרון, הוא עורך סדנאות והרצאות בתחום ומלמד טכניקות זיכרון.

בשנת 2008 כץ הקים את חברת Smart Memory המפתחת ערכות לפיתוח מיומנויות זיכרון.

כיום[דרושה הבהרה] בעל טור קבוע ב-Business Week Israel שנקרא "משחקי מנהלים: טיפים אישיים". בעבר[דרושה הבהרה] כתב טור בכל העיר בירושלים.

בשנת 2013 הופיע בסדרה "הפרעת קשב" אותה מנחה שחר חסון (פרק 5) באותו הפרק עם שני כהן.

ספריו[עריכת קוד מקור | עריכה]

כץ כתב שבעה ספרים, שישה מהם בעברית, שתורגמו לארבע עשרה שפות (ביניהן: איטלקית, גרמנית, יפנית, קוריאנית, אינדונזית, וייטנאמית, תאית, אנגלית, דנית, סינית קנטונזית, וסינית מנדרינית).

כץ הוא הסופר הישראלי היחיד שספרו תורגם לתאית.[1]

  • סוד הזיכרון המצוין: טכניקות יעילות לזכור בקלות. תל אביב, מודן, 1999. הספר מלמד טכניקות יעילות לזכור בקלות מגוון של דברים.
  • סוד המוח היהודי: טכניקות לפיתוח אינטליגנציה וזיכרון מצוין. מודן, 2002. ספרו הפופולרי ביותר, מספר את סיפורו של אדם שמנסה להצליח בלימודים ובעסקים רק בעזרת שיטות יהודיות. הספר זכה בפרס הספרות האיטלקי Adei Vizo המוענק לספרים בנושאי יהדות. הסיפור כתוב בצורה עלילתית ומשלב בתוכו טכניקות לשיפור הזיכרון. הסיפור מתואר בגוף ראשון, מפי ערן עצמו, המספר על הגיבור הראשי, ג'רום, צעיר שובב העובד בהכנת חולצות. בתחילת הסיפור ג'רום מתואר כ"לבוש בחולצה שיש עליה תמונה ענקית של גולדה מאיר". ג'רום מתחיל ללמוד מנהל עסקים באוניברסיטה. כדי לשפר את זיכרונו ולהצליח בעסקים הוא מגייס את חבריו ערן ואיתמר. במהלך הסיפור הם נפגשים עם מגוון דמויות: הרב מנשה, יוסף חיים האברך ועוד. בסיפור מוצגות שיטות לשיפור זיכרון מן הגמרא, תלמוד, הסתייעות בתמונות ועוד.
  • האיש העשיר בירושלים. מודן, 2004. הספר מלקט תובנות מדתות שונות בעולם. בניגוד לספריו האחרים, אין ספר זה עוסק בזיכרון. הספר נכתב בהשראת עבודתו כמנהל השיווק של מרכז הקונגרסים הבינלאומי של ירושלים (בנייני האומה).
  • הצחוק הזה מזכיר לי... בשיתוף עם לני רביץ, מודן, 2006. הספר מלמד כיצד לזכור בדיחות ולהצליח להצחיק איתן.
  • חבילת ההישרדות – איכבורן ורלג, קלן, 2005. (יצא לאור בגרמניה ואיטליה) עוסק בשני סוכני נסיעות: יהודי וערבי שמחליטים להכין חבילת הישרדות בארץ. בחלקו הראשון של הטיול התיירים מסתובבים בעזה שבוע ולומדים דברים מהחמאס ובחלקו השני של הטיול מסתובבים התיירים בישראל ולומדים דברים מצה"ל ומהמתנחלים. בעקבות כך נוצרו קשרים רבים בין הישראלים לפלסטינים.
  • פה ושם: מדריך הבילוי לילדים
  • חמש מתנות למוח בהוצאת מודן:

ג'רום זומר, פרופסור ישראלי, מכוכבי הספר "סוד המוח היהודי", מקבל מכתב אנונימי מ"סטודנטית אסיאתית", המטילה עליו חמש משימות לגילוי מיומנויות של המוח שלכאורה בלתי ניתנות לביצוע.

חמש מתנות למוח מתיימר להעניק מיומנויות מעשיות להצלחה, השזורות בסיפור מתח שמבוסס על עובדות אמיתיות.

כץ משלב בספריו מחקרים מדעיים וטכניקות יעילות, המבוססים על חוכמה יהודית ואסיאתית. ספריו יצאו לאור בעברית בהוצאת מודן, זכו בפרסים ספרותיים ונמכרו בלמעלה מ-500,000 עותקים.

את סדרת אלופי הזיכרון שמונה 3 ספרים ספר הראשון לזכור רשימות הספר השני ללמוד שפה והשלישי לזכור צפנים מיוחדים.

תוכנותיו[עריכת קוד מקור | עריכה]

חברת סמארט ממורי בע"מ שבבעלות כץ, פיתחה בשיתוף עם אלון פרידמן תוכנות המבוססות על הרצאותיו ושיטותיו של כץ:

  • Name Recall - לזכור פנים ושמות בכל עת ובכל מקום.
  • Funometri - לזכור בקלות את המילים הקשות לפסיכומטרי.
  • Socratex.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ כתבה של רואים עולם, מ-7 ביוני 2008